no

Agyonvertek egy amerikai fotósnőt Isztambulban

2013.02.05. 17:08

A New York-i Sarai Sierra január hetedikén érkezett Isztambulba, hónapok óta tervezett európai útjának bázisára. A 33 éves amatőr fotós New Yorkban hagyta férjét és két fiát, hogy a szenvedélyének hódoljon.

Január 15-én átugrott Amszterdamba és Münchenbe, majd 18-án visszatért Isztambulba, ahonnan január 21-én kellett volna hazautaznia. A fiaival január 20-án beszélt utoljára Skype-on, 21-én pedig sms-t küldött a testvérének, hogy a reptérre menet még lefotózza a Galata hidat.
A New York-i járatra azonban Sarai Sierra nem csekkolt be, ezért 22-én a férje, Steven Sierra odahaza bejelentette, hogy eltűnt, majd 27-én Sarai bátyjával Isztambulba utazott. A török rendőrség 25-én kezdett széles körű nyomozásba.

Steven Sierra nem mondta meg a fiainak, hogy az anyjuk eltűnt, csak annyit, hogy lekéste a gépét. A nő holttestét február 2-án találták meg, a város egyik lepusztult környékén. A jegygyűrűje és az ékszerei rajta voltak, de az iPhone-ja és az iPad-je, amivel fényképezett, eltűnt. A halálát egy nagy, a fejére mért ütés okozta.

"Ez olyasmi, amire a rémálmodban se jött elő soha,  amit sosem akartál átélni - mondta a zokogó férj a sztorit közlő New York Daily News riporterének. – Az embernek annyi terve van, annyi közös álma azzal, akit igazán szeret. Tudod, hogy még rengeteg közös évetek van, rengeteg mindent fogtok együtt átélni. És akkor hirtelen megtudod, hogy mégse lesz így. Borzasztóan sajnálom a fiainkat, akiknek a csodálatos anyjuk nélkül kell felnőniük."

A férj féltette a feleségét, különösen miután kiderült, hogy útitársa, egy másik nő anyagi okok miatt az utolsó pillanatban lemondta az utat. Sarai azonban hónapok óta készült élete első európai útjára, ezért a férfi végül nem akadékoskodott. Most viszont sorra teszi fel a kínzó kérdéseket, melyekre lehet, hogy nem fog választ kapni. Ki és miért akarhatott ártani a 157 centis,  filigrán nőnek? És pontosan mi történt vele?

A holland út miatt a török sajtó arra gyanakodott, hogy Sarai esetleg drogot csempészett, a nyomozás során pedig az is felmerült, hogy afférba bonyolódhatott valakivel, de aztán mindkét lehetőséget elvetették. A nő egy turisták által kedvelt, biztonságosnak számító isztambuli negyedben bérelt lakást. A rendőrök rengeteg embert hallgattak ki, soktól DNS-mintát is vettek, de egyelőre nem jutottak közelebb a tetteshez.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport