Nárcisz
7 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Róka támadott meg egy csecsemőt Londonban

2013.02.10. 18:28
Súlyos kézsérülésekkel vitték kórházba Londonban azt a négy hetes csecsemőt, akit szobájában támadott meg egy róka.

A Scotland Yard vasárnapi közlése szerint a támadás még szerdán történt London egyik külső, Lewisham nevű negyedében. A gyermek édesanyja fájdalmas sikolyt hallott, és berohant a kicsi szobájába, ahol a babát bölcsőjéből kirángatva találta a földön, és a karja a róka pofájában volt. Bár pánikba esett, de megrúgta az állatot, az pedig elengedte a gyermek karját és elszaladt.

A gyermek egyik ujját leharapta a róka, de sebészeknek sikerült egy három órán át tartó, bonyolult és ritka műtéttel visszailleszteni a helyére.

Ez volt a legsúlyosabb rókatámadás Londonban 2010 óta. Akkor ikerlányok estek hasonló támadás áldozatául. Egyikük az arcán, a másik a kezén sérült meg súlyosan.

Az RSPCA brit állatvédő szervezet munkatársa szerint nagyon ritkán fordul elő, hogy róka kisgyermekre vagy bárkire rátámadjon, csak félelmében tesz ilyet. "Ez egyáltalán nem jellemző rókamagatartás. Az állat akkor megy ház közelébe, ha élelmiszerforrást vél ott. Igen bátorrá tud válni, de általában meghátrál, ha embert érez a közelben" - magyarázta.