Virág
0 °C
2 °C

Chávez továbbra is kerüli a nyilvánosságot

2013.02.22. 07:12

Műtétje óta Chávez nem jelent meg a nyilvánosság előtt. Hazaszállítása az éjszaka leple alatt történt, a tömegtájékoztatást előre nem értesítették róla.

A műtét utáni szövődmények miatt Hugo Chávez venezuelai elnök továbbra is légzési elégtelenséggel küzd, aminek „kedvezőtlen a lefolyása” – közölte pénteken Ernesto Villegas venezuelai tájékoztatási miniszter. Villegas közleménye szerint azonban a rákműtét utáni kezelésnek nincsenek mellékhatásai. Az államfő kommunikál a családjával, az ország politikai vezetőivel és együttműködik az őt kezelő orvosokkal.

Hugo Chávezt tavaly december 11-én újra megműtöttek Kubában. Hétfőn, több mint két hónapos távollét után, váratlanul hazatért Venezuelába, hogy egy caracasi katonai kórházban folytatódjék a gyógykezelése. Akkor érdemi új információkat nem közöltek az állapotáról.

Az 58 éves politikus medenceüregében 2011 közepén diagnosztizált rákos daganatot, azóta négyszer megműtötték. Közben az 1999 óta hatalmon lévő szocialista vezetőt tavaly októberben harmadszor választották meg hatéves időszakra, betegsége miatt azonban a hivatali esküt még nem tette le.