Kidőlt férfira graffitiztek Kanadában

2013.02.27. 15:15

Egy országúti felüljáró alatt esett össze egy férfi Kanada nyugati partjánál található Vancouver szigeten. Akárki is talált rá elsőnek az öntudatlan férfira, nem a mentőket értesítette, hanem összegraffitizte. A 46 éves férfinak, akinek a kilétét a kanadai lapok nem hozták nyilvánosságra, az arcát és a hasát fújták le lila festékkel, a koponyáját pedig fekete filctollal szignálta az elkövető.

"Azt várnám, hogy minden rendes állampolgár, ha hasonló állapotban talál valakit, minket hív ki, ahelyett hogy elkezdi összefújni" - mondta el a National Postnak Max Fossum, a Királyi Kanadai Lovasrendőrség őrmestere. Utólag kiderült, hogy a férfi nem csak mozdulatlanul hevert az út szélén, de ráadásul verejtékben is úszott, mindezt egy olyan éjszakán, amikor a hőmérséklet fagypont körüli volt.

rcmp
Fotó: Royal Canadian Mounted Police

Mint általában a graffitis eseteknél, itt is segíti a nyomozást, hogy az elkövető a helszínen hagyta személyes tagjét, ezúttal a férfi fején. A helyi lovas rendőröknek adatbázisuk van a térségben előforduló tagekről, hogy amikor elkapnak valakit, akkor a korábbi műveinek az elkövetésével is megvádolhassák.

A helyi lapok fényképeket közöltek a megtalált férfiról, hátha valaki felismeri a szignóból vagy pedig a színhasználatból, hogy ki lehet az elkövető. 2011 februárjában a közelben fekvő Langford városa volt az első kanadai város, ahol polgári perben sikerült nyernie valakinek graffitiző ellen. A vandálnak és szüleinek összesen ötezer kanadai dollárt kellett fizetniük a városnak és a helyi üzleteknek.