Életét vesztette egy tüntető Egyiptomban

2013.03.09. 19:33
Egy tüntető életét vesztette szombaton Kairóban a rendőrökkel való összecsapások során.

Port-Szaídban pedig fiatalok egy csoportja meg akarta bénítani a Szuezi-csatorna nemzetközi hajóforgalmát, miután egy kairói felsőbíróság helybenhagyta az egy évvel ezelőtti port-szaídi futballkatasztrófa ügyében hozott 21 halálos ítéletet.

Az egyiptomi fővárosban az ítélet ellen tiltakozók összecsaptak a rendőrökkel, akikre köveket és benzines palackokat dobáltak. A rendfenntartók könnygázzal válaszoltak. Egy tüntető életét vesztette, hatvanöt ember megsebesült.

A hét rendőr vádlott felmentését is magában foglaló bírósági ítélet miatt az egyik érintett futballklub több száz szélsőséges szurkolója felháborodásában felgyújtotta a labdarúgó-szövetség székházát és egy rendőrségi klub épületét. A bírósági határozat ellen tiltakozva a Szuezi-csatorna északi bejáratánál fekvő Port-Szaídban ugyancsak szombaton a tiltakozók meg akarták bénítani a csatorna hajóforgalmát.

Eloldották a parton kikötött motorcsónakokat, hogy zavarják a hajók haladását. A rendőrség e csónakok nagy részét összeszedte, de több vízi jármű még szabadon sodródik a hajózható mederben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport