Újratárgyalják Amanda Knox ügyét

2013.03.26. 12:59

Megsemmisítette Amanda Knox és olasz barátja, Raffaelle Sollecito ügyében a másodfokú felmentő ítéletet keddi ítéletében az olasz legfelsőbb bíróság. Az amerikai diáklánynak így újra bíróság elé kell állnia brit lakótársa, a 21 éves Meredith Kercher brutális meggyilkolása miatt.

Knoxot négy éve, első fokon 26 év börtönre ítélték, barátját 25 évre. A másodfokú bíróság tavaly előtt megsemmisítette az ítéletet, mert a DNS-vizsgálat eredménye alapján nem ők követték el a bűncselekményt.

A vád szerint Knox és Sollecito 2007. november 2-án megpróbálták megerőszakolni Kerchert, majd brutálisan végeztek vele. Knox és Sollecito végig tagadták a vádakat, bár azt elismerték, hogy a gyilkosság éjszakáján befüveztek, ezért homályosak az emlékeik.

Amanda Knox négy évet töltött vizsgálati fogságban Olaszországban, majd a másodfokú felmentő ítélet után hazatért az Egyesült Államokba, és folytatta egyetemi tanulmányait. Nem világos, hogy az újabb bírósági eljárásra visszatér-e Olaszországba, de a semmitőszék döntésére reagálva közleményében megismételte, hogy az ellene felhozott vádak teljesen alaptalanok és igazságtalanok, és bármi is történjék, folytatni fogja a jogi harcot az igazságáért.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport