Erzsébet
1 °C
4 °C

Halálos áldozatok a Buenos Aires-i viharban

2013.04.03. 09:00

Legkevesebb 8 ember meghalt Buenos Airesben a keddre virradó éjszakai felhőszakadásban, mondta el Mauricio Macri a város polgármestere egy sajtótájékoztatón.

A károk körülbelül 350 ezer embert érintenek a fővárosban és környékén, valamint háromszáz embernek kellett elhagynia az otthonát. A helyi mentőszolgálat hat, a szövetségi rendőrség pedig további két halálos áldozatról számolt be. A metró egyik dolgozóját halálos áramütés érte, az egyik állomásra beömlött víz kiszivattyúzása közben. Négyen pedig a vihar okozta áradásokban vesztették életüket.

A vihar leginkább a szegénynegyedeket sújtotta, fákat döntött ki, áramszünetet okozott és a tömegközlekedésben is fennakadást okozott. A helyi meteorológiai szolgálat szerint hétfő éjfél és kedd reggel hét óra között 155 milliméter csapadék hullott Buenos Airesre, ami történelmi rekordnak számít.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?