Jenő
-2 °C
6 °C

Meztelen aktivisták rontottak Putyinra

2013.04.08. 13:30 Módosítva: 2013-04-08 13:50:37

Négy félmeztelen nő rohanta le a Németországban vendégeskedő Vlagyimir Putyin orosz elnököt, aki a házigazda Angela Merkellel járta be a hannoveri nemzetközi ipari vásár standjait. A Femen nevű ukrán emberi jogi csoport aktivistái pucér akcióikról lettek ismertek, különösen védett személyek közvetlen közelébe viszont ritkán jutnak el, most kettőre is sikerült lecsapniuk. A négy nőt testőrök fogták le.

Angela Merkel a sajtótájékoztatón a be nem jelentett demonstrációra vonatkozó újságírói kérdésre válaszolva elmondta: "Németország szabad ország", ahol a törvényes keretek között mindenki kifejtheti a nézeteit, ezért " kétségeim vannak afelől, hogy ilyen szükségmegoldásokat kell-e alkalmazni" a véleménynyilvánításhoz.

Vlagyimir Putyin a Femen demonstrációjával kapcsolatban elmondta: számított politikai akciókra, és nem zavarja a megmozdulás, amely akár hasznosnak is bizonyulhat, hiszen nagy nyilvánosságot biztosít a hannoveri ipari vásárnak.

Putyin vasárnap érkezett Hannoverbe, és a német kancellárral közösen nyitotta meg a világ legnagyobb ipari szakkiállítását, amelynek partnerországa az idén Oroszország.

A sajtótájékoztatón Merkel maga is szóba hozott egy, az emberi jogokat érintő oroszországi problémát. A kancellár szerint aggasztó, hogy Oroszországban korlátozzák német alapítványok munkáját, hangsúlyozva: kormánya reméli, hogy a jövőben szabadon működhetnek az alapítványok Oroszországban, és semmi sem gátolja a civil társadalom fejlődését.

Vlagyimir Putyin a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a külföldi politikai alapítványok továbbra is tevékenykedhetnek Oroszországban, regisztrációjukra pedig azért van szükség, hogy az "orosz polgárok megtudhassák, honnak pénzelik a külföldi szervezeteket".

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?