Erzsébet
1 °C
4 °C

Kiszabadult két francia túsz Afganisztánban

2013.04.09. 07:07

Visszanyerte a szabadságát két francia férfi, akiket túszként tartottak fogva Afganisztánban. Egyikük, egy fotós megszökött fogvatartóitól, a másik túszt szabadon engedték – közölte az afgán belügyminisztérium és a francia külügyi tárca.

A 29 éves, Grenoble városából való szabadúszó fotóst, Pierre Borghit négy hónapja hurcolták magukkal fegyveresek a főváros, Kabul egyik forgalmas utcájából. Vardak tartományban tartották fogva egy földbe vájt lyukban, ahonnan sikerült kimásznia, és eljutott egy ellenőrzőponthoz. Bevitték Kabulba, a belügyminisztériumba, ahonnan francia diplomaták kíséretében távozott.

A másik túszt, az Acted francia segélyszervezet 30 éves alkalmazottját bő két hónapja rabolták el Kabul központjában. Négy fegyveres megállásra kényszerítette a sofőr vezette terepjárót, amelyben a francia férfi utazott, és magukkal vitték. Szabadon bocsátásának körülményeit nem részletezte a párizsi külügyminisztérium.

Az elmúlt hónapokban ismét egyre több az emberrablás Afganisztánban. A túszejtők gyakran köztörvényes bűnözők, de többször előfordult, hogy pénzért átadták foglyaikat a kormányellenes iszlamista lázadóknak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?