Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egymillió eurós bírságot kapott a Costa Concordia tulajdonosa

2013.04.10. 16:18

Egymillió euróra büntette a Costa Crociere hajótársaságot szerdán a grossetói bíróság. A vállalat ügyvédje elégedett, szerinte józan döntés született.

Miután Costa Concordia tulajdonosa elismerte felelősségét a 2012. január 13-i katasztrófában, a bíróság elfogadta a társaság peren kívüli megegyezésre vonatkozó kérelmét. A vállalat vezetőinek így nem kell bíróság elé állniuk, de úgynevezett adminisztratív szankciót kell fizetniük a Francesco Schettino kapitány által okozott kár miatt.

A Costa Concordia-per előzetes tárgyalása április 15-én lesz a grossetói bíróságon. Ezen a hajótársaság „sértett félként″ kíván részt venni Schettinóval szemben, és kártérítést követel az „elveszített hajóért″.

A tavalyi szerencsétlenségben 32 ember, köztük egy magyar vesztette életét, amikor a toscanai partoknál egy szikla hetven méteres lyukat vágott a hajó oldalán. A 300 méter hosszú, 114 ezer tonna súlyú Costa Concordia alig ötven másodperc alatt vált irányíthatatlanná. A hajótársaság a túlélőknek tavaly fejenként 14 ezer eurós kártérítést ajánlott fel.