Viola
-5 °C
-2 °C

Szíriából támadták Libanont

2013.04.11. 23:07

"Szíriában kritikus a helyzet" – jelentette ki Barack Obama amerikai elnök, amikor csütörtökön hivatalában fogadta Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárt.

Az ENSZ adatai szerint a több mint két éve tartó szíriai polgárháborúnak eddig hetvenezer halálos áldozata van.

Az amerikai elnök ugyanezen a napon írta alá azt a dokumentumot, amely szerint 10 millió dolláros élelmiszer- és gyógyászati segélyben részesíti a szíriai lázadókat és civileket.

Ez része annak a 60 millió dolláros segélyprogramnak, amit John Kerry külügyminiszter még februárban jelentette be. A következő lépcsőben már katonai felszereléseket is küldenek Szíriába.

Libanonba is átlőttek

A szíriai légierő támadást intézett csütörtök este egy libanoni város környéke ellen, és megsebesített több embert, közölték helyi források.

A célpont egy falu volt a kelet-libanoni Arszal város közelében. A környék lakói a szíriai rendszer ellenfeleit támogatják. Damaszkusz már korábban fenyegetőzött, hogy le fog csapni a libanoni területen ellene szervezkedő "terroristákra". A támadásban négy, más forrás szerint öt ember megsebesült.

Egy nappal korábban a szíriai harci gépek öt rakétát lőttek ki ugyanerre a környékre.

A két éve folyó konfliktus során a szíriai légierő először idén március 18-án támadott libanoni területet. Bejrútban az ország megosztottsága miatt egyre inkább tartanak attól, hogy Libanon is belesodródik a szíriai válságba.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!