Olivér
5 °C
8 °C

14 milliárd forintot ér a német lottórekord

2013.04.14. 15:46 Módosítva: 2013-04-14 15:46:49

A német lottózás történetének eddigi legnagyobb nyereményét, 46 millió eurót (13,8 milliárd forintot) kasszírozza egy harmincas éveiben járó férfi, aki valószínűleg még nem is tudja, mekkora szerencse érte. A férfi egyedül találta el a hét nyerőszámot az Eurojackpot elnevezésű játékban, amelyet 14 európai országban játszanak. A mostani nyertes számokat péntek este Helsinkiben húzták ki.

A hesseni férfivel a lottótársaságnak ugyan még nem sikerült felvennie a kapcsolatot, de ügyfélkártyája alapján sikerült őt beazonosítaniuk. A társaság vasárnap annyit nyilvánosságra hozott, hogy a szerencsés játékos a Rajna-Majna-vidéken él és harmincas éveinek közepén jár, személyazonosságát azonban szigorúan titokban tartják.

A lottótársaságnál egyelőre nem biztosak abban, hogy a nyertes tud-e arról: egyedül ő találta el mint a hét számot. „Lehet, hogy már észrevette" – mondta Dorothee Hoffmann, a Lotto Hessen elnevezésű társaság szóvivője. Ha a nyertes addig nem jelentkezik, a társaság a hét elején telefonon mindenképpen értesíti.

A rekordnyeremény összege egészen pontosan 46 millió 79 ezer 338,80 euró. Az eddigi német lottórekord a 6 a 45-ből elnevezésű játékban született: 2006-ban egy akkor 41 éves betegápoló 37,7 millió eurót nyert. Az Eurojackpot nevű játék Magyarországról nem elérhető.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?