Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Hiába kért segítséget halott gyereke és felesége mellől

2013.04.16. 16:12 Módosítva: 2013-04-16 16:15:55

Az indiai televízió hétfő este mutatta be azt a vasárnap készült videót, amelyen egy férfi látható az észak-indiai Dzsaipúrban egy úton, azután, hogy egy teherautó nekiütközött járművének, amelyen rajta kívül még a felesége és két gyermeke utazott.

A 26 éves nő és a nyolchónapos kislányuk a helyszínen belehalt sérüléseibe. A férfi és négyéves fia szintén megsérült, és segítségért kiáltottak. Számos autós elhaladt mellettük, de csak 40 perc elteltével kaptak segítséget egy önkormányzati alkalmazottól.

A televíziónak nyilatkozó dzsaipúri rendőrkapitány arra emlékeztette a lakosságot, hogy minden polgárnak kötelessége kórházba szállítani a balesetet szenvedőket. Az elhunyt feleség nagybátyja a francia hírügynökségnek azt mondta: szégyen, hogy az emberek közömbössége két ember életébe került.

Közlekedési szakértők szerint a halálos kimenetelű indiai közúti balesetek áldozatainak fele megmenthető lenne, ha időben jutnának orvosi segítséghez. 2011-ben több mint 130 ezren, vagyis óránként 15-en vesztették életüket az indiai utakon.

Az ázsiai ország lakosságát pár hónapja az botránkoztatta meg, hogy egy diáklány meghalt két héttel azután, hogy csoportosan megerőszakolták és bántalmazták egy autóbuszon. Miután az elkövetők a lányt és társát kilökték a járműből, egy járókelő sem állt meg nekik segíteni.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!