Bűzlő vajsavat kapott Berlin polgármestere

2013.04.18. 14:01

Egy rendkívül kellemetlen szagú, maró folyadékot, úgynevezett vajsavat tartalmazó csomag érkezett Berlin polgármestere, Klaus Wowereit címére.

A mintegy tíz centiméteres, gyanús csomag szerda reggel tűnt fel a városháza postaládáit ürítő személyzet számára. A Bild című lap arról számolt be, hogy a színtelen folyadék egy kis üvegben volt, és mellé egy egyszer használatos injekciós tűt is helyeztek. A csomag azonban semmiféle levelet nem tartalmazott.

A berlini szenátus egyelőre nem kommentálta a történteket. A hatósági vizsgálatok kiderítették, hogy a szemet, illetve a légutakat irritáló vajsavról, más néven butánsavról van szó. A szert elsősorban vakondokok és pockok ellen használják.

A hír különös figyelmet kapott annak fényében, hogy az Egyesült Államokban őrizetbe vettek egy férfit, aki a gyanú szerint halálos mérget, ricint tartalmazó borítékot küldött előző nap Barack Obama amerikai elnöknek és egy szenátornak. A gyanús port tartalmazó borítékot kedden találták meg Barack Obama és Roger Wicker republikánus szenátor postájában.