Jolán
2 °C
4 °C

Horacio Cartes az új paraguayi elnök

2013.04.21. 23:55

Az ország életében 1947 óta vezető szerepet játszó jobboldali, konzervatív Colorado Párt jelöltje, Horacio Cartes vállalkozó nyerte a vasárnap rendezett elnökválasztást Paraguayban az urnát elhagyók körében készült közvélemény-kutatások szerint.

A szavazóhelyiségek késő esti bezárását követően közzétett felmérések jelentős előnyt jósolnak Cartesnek legfőbb ellenfele, az előző államfőválasztást nyerő Autentikus Liberális Pártot képviselő Efraín Alegre előtt. Cartes több közvélemény-kutató cég szerint a voksok több mint 50 százalékát szerezte meg.

A dél-amerikai ország diktatúrákkal is tarkított politikáját a múlt század közepétől a Colorado Párt jelentős mértékben meghatározta, a legutóbbi, 2008-ban tartott elnökválasztást azonban ez az erő elvesztette a "szegények püspökeként" ismert Fernando Lugóval szemben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?