Jenő
-2 °C
6 °C

Kevesebb segítséget kap Észak-Korea

2013.04.24. 06:22

Leállt a humanitárius segélyezés Észak-Koreában a kialakult politikai helyzet miatt. A két Korea közötti feszültség, valamint a háborús veszély következtében dél-koreai civil szervezetek leállították Észak-Korea segélyezését.

Több dél-koreai civil szervezet azt nyilatkozta, hogy az országegyesítési minisztérium egyelőre nem ad ki engedélyt sok esetben még élelmiszerek és alapvető egészségügyi ellátmány szállítására sem. Emellett a humanitárius segélyezéssel foglalkozók a katonai konfliktus veszélye miatt is óvakodnak attól, hogy a térségben tevékenykedjenek.

A dél-koreai kormány úgy nyilatkozott, hogy nem áll szándékában a humanitárius támogatás betiltása, de az arra vonatkozó engedélyeket eseti alapon bírálja el, kiemelt figyelmet fordítva a célterületen uralkodó helyzetre. A civil szervezetek felhívták a figyelmet, hogy tevékenységük segíthet a két ország közötti feszültség enyhítésében. De több szervezet szerint észak-koreai részről is megcsappant a fogadókészség a segélyek iránt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?