Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

87 halott a bangladesi gyáromlásban

2013.04.25. 00:11

Nyolcvanhét embert temetett maga alá, és ölt meg egy Dakkában összeomló nyolcemeletes épület, melyben egy ruhagyár működött, írja a BBC.

A bangladesi szerencsétlenségben ezernél is többen sérültek meg, egy tisztviselő szerint az áldozatok száma 127. Az épületben a gyár mellett bank és piac is működött.

A összeomlás előtt is voltak már repedések az épületen, de a tulajdonosok mindenkit igyekeztek megnyugtatni, hogy nincs komoly szerkezeti hiba benne. A belügyminiszter szerint viszont megsértették az építési szabályokat, és ezért meg fogják büntetni a felelősöket.

A romok közül eddig 3-400 sérültet mentettek ki, kutyákkal is keresik az épület alatt maradtakat. Túlélőket a gyár egyik textildarabját használva is hoztak ki, mentőcsúzdát készítettek belőle.