Árpád
-2 °C
3 °C

Mocskos kapcsolat: a Portik-Laborc ügyről cikkezik a Die Welt

2013.04.26. 15:32

A Die Welt konzervatív lap Alvilág Mocskos kapcsolat a maffia és a titkosszolgálat között Magyarországon címmel közölt beszámolót a Portik-Laborc ügyről pénteken. A szerző, Boris Kálnoky szerint a 2008-as ügy hatása csak most érezhető igazán, hiszen már „dúl a választási előkampány”. Azt írta, a választók relatív többsége a külföldi bírálatok ellenére támogatja az Orbán-kormányt, a baloldal pedig válságban van, és ebben a helyzetben az ügy újabb csapás a szocialistáknak. Cikke végén Kálnoky azt írta: a Demokratikus Koalíció az ügyet manipulációnak nevezte; „Szilvásy kihasználta a lehetőséget, hogy a Klubrádió kapcsán alábecsülhesse az ügyet – Laborc csak tette a dolgát: információkat keresett korrupt hivatalnokokról”.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) német konzervatív lap ezzel egyidőben az Európa Tanács (ET) monitoring bizottságának strasbourgi üléséről közölt beszámolót. A szerző, Stephan Löwenstein kiemelte, hogy a bizottság szoros többséggel szavazta meg a Magyarország elleni megfigyelési eljárás megindítását. Az eljárás tovább növelheti az Orbán Viktorra és a Fideszre nehezedő politikai nyomást – írta.

A lap ezzel egyidőben Elnök úr címmel közölte Dirk Schümer portréját Martin Schulzról. A szerző az európai parlamentben Magyarországról folytatott vitával kapcsolatban egyebek között megjegyezte, hogy Schulz élvezte az „elbocsátott bírókról, elfojtott médiumokról és a (...) zsarnoki budapesti kormányról”  folytatott, „valójában szomorú” vitát, hiszen megmutatkozott, hogy „a nyílt beszéd és a Magyarországot fenyegető szankciók jelentik a jogállamiság utolsó biztosítékát”.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?