Tíz választási aktivistát mészároltak le

2013.04.26. 08:24

Lemészárolták a közelgő helyhatósági választások egyik jelöltjének kampányát szervező tíz aktivistát csütörtökön a Fülöp-szigeteken.

A déli Lanao del Norte tartomány rendőrfőnöke, Gerardo Rosales pénteken elmondta, a jövő havi választáson induló nunungani polgármester, Abdul Manamparan csapatát mintegy 15 fegyveres egy teherautón támadta meg, amelyen egy kampányeseményre utaztak.

A támadók a polgármester lányát és kilenc másik embert megöltek, kilencet pedig - köztük Manamparant - megsebesítettek. Az áldozatok között van a polgármester további négy rokona.

A múlt héten kommunista lázadók ütöttek rajta a szintén déli Gingoogban a választásra készülő polgármester csapatán. Akkor két aktivistát gyilkoltak meg. A kommunista Népi Hadsereg  bocsánatot kért a történtekért, de a polgármestert okolta, mivel szerintük a testőrsége kezdett tüzelni a lázadók útellenőrző pontjánál, akik csak viszonozták a tüzet.

Az ázsiai szigetországban amúgy sem ritka a választásokhoz kötődő politikai erőszak. Négy évvel ezelőtt egyetlen támadásban 58 embert öltek meg a déli térségben. A rendőrség szerint a mostani kampányidőszakban, február óta már 45 erőszakcselekmény történt, és ezeknek összesen harminc halálos áldozatuk volt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport