Jenő
-3 °C
6 °C

Tíz választási aktivistát mészároltak le

2013.04.26. 08:24

Lemészárolták a közelgő helyhatósági választások egyik jelöltjének kampányát szervező tíz aktivistát csütörtökön a Fülöp-szigeteken.

A déli Lanao del Norte tartomány rendőrfőnöke, Gerardo Rosales pénteken elmondta, a jövő havi választáson induló nunungani polgármester, Abdul Manamparan csapatát mintegy 15 fegyveres egy teherautón támadta meg, amelyen egy kampányeseményre utaztak.

A támadók a polgármester lányát és kilenc másik embert megöltek, kilencet pedig - köztük Manamparant - megsebesítettek. Az áldozatok között van a polgármester további négy rokona.

A múlt héten kommunista lázadók ütöttek rajta a szintén déli Gingoogban a választásra készülő polgármester csapatán. Akkor két aktivistát gyilkoltak meg. A kommunista Népi Hadsereg  bocsánatot kért a történtekért, de a polgármestert okolta, mivel szerintük a testőrsége kezdett tüzelni a lázadók útellenőrző pontjánál, akik csak viszonozták a tüzet.

Az ázsiai szigetországban amúgy sem ritka a választásokhoz kötődő politikai erőszak. Négy évvel ezelőtt egyetlen támadásban 58 embert öltek meg a déli térségben. A rendőrség szerint a mostani kampányidőszakban, február óta már 45 erőszakcselekmény történt, és ezeknek összesen harminc halálos áldozatuk volt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?