Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Coming outolt az NBA-sztár

2013.04.29. 18:32 Módosítva: 2013-04-29 19:04:21
Jason Collins az első nyíltan meleg profi ligás férfi sportoló Amerikában. Az NBA-s kosaras volt szobatársa hatására coming outolt, rokonai, rajongói és csapata is büszkék a centerre.

Coming outolt az NBA egyik neves kosarasa. A volt bostoni Jason Collins, aki jelenleg a Washington Wizards centere elmondta, hogy fiatalabb korában járt nőkkel, még el is jegyezte egy barátnőjét, de elege lett az öncsalásból. „Évekig szenvedtem, mindent megtettem, hogy a hazugságot fenntartsam. Azt hittem, az egész életem szétesne, ha kiderülne a titkom” – magyarázta Collins, aki szerint rengeteg energiáját felemésztette a titkolózás. A center az első ismert amerikai férfi sportoló, aki felvállalta homoszexualitását.

Collins volt stanfordi szobatársa, Joe Kennedy hatására kezdett el a coming out lehetőségével foglalkozni, a végső löketet a bostoni maraton adta meg neki. „Ha egy pillanat alatt megváltozhat minden, akkor miért ne éljem az igazi életem?”  tette fel magának a kérdést. „Senki sem akar félelemben élni. Én rettegésben éltem, hogy elszólom magam, de most mindig, amikor elmondom valakinek, erősebbnek érzem magam” – mondta a center, aki először nagynénjének árulta el a titkot, aki egyébként már évek óta sejtette, hogy Collins meleg.

„Nagyon büszkék vagyunk Jasonra és támogatjuk döntését, hogy büszkén és nyíltan élje az életét. A pályán és a pályán kívül is igazi vezető volt mindig is, emellett fantasztikus csapattárs. Ezek a tulajdonságai teszik kiemelkedő játékossá és pozitív példaképpé melegek és nem melegek számára egyaránt″ – áll a Washington Wizards hivatalos közleményében.