Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Üvöltő heavy metal miatt büntették a nyugdíjasokat

2013.04.30. 12:56

Rendszeres csendháborítás miatt indult eljárás egy idős pár ellen Svédországban: állandóan Iron Maiden számokat bömböltettek, teljes hangerővel. A hetvenes éveiben járó pár bosszúból folyamodott a metálhoz, mivel a szomszéd, aki pár hónapja költözött melléjük, állandóan füttyögő hangokat hallatott. A stockholmi kertvárosban élő nyugdíjasok ezután kiraktak egy hifi-tornyot a teraszra, a hangfalakkal megcélozták a szomszédot, és Iron Maidennel támadtak, teljes hangerőn.

A kéretlen metáldiszkó általában hajnali négyig tartott, szinte egész télen bömbölt a zene. A legtöbbször játszott szám az Afraid to Shoot Strangers – azaz: Félek lelőni idegent – című volt. A szomszéd idővel feljelentést tett.

A rendőrség a teraszi hifin kívül a pincében is talált egy hangfalat, szintén a szomszéd felé fordítva.
A nyugdíjasok semmit sem tagadtak; magyarázatként annyit mondtak: a hangháborút a szomszéd kezdte és miatta a feleség kénytelen volt altatót szedni. „A saját fegyverével akartuk legyőzni” – idézte a férjet a The Local című svéd lap.