Húsz évet kaphat egy Facebook-posztért

2013.05.03. 12:23 Módosítva: 2013.05.03. 12:27

Akár húsz év börtönt is kaphat egy bostoni tinédzser, amiért a Facebookon közzétette saját rapszámát, amelyben a Fehér Ház felrobbantásával és emberek meggyilkolásával fenyeget, írta az rt.com

Az üzenetre a 18 éves Cameron D'Ambrosio egyik iskolatársa figyelt fel, aki rögtön be is mártotta őt az iskola vezetésénél. Az igazgató-helyettes azonnal riasztotta a rendőröket, akik fél órán belül begyűjtötték az otthon ücsörgő Cameront.

A fiú „egy olyan üzenetet posztolt, amelyben rappelés formájában megemlítette a Fehér Házat, a bostoni maratonon elkövetett merényletet”, és kijelentette, hogy “embereket fogok ölni és mindenki látni fogja. A fenyegetés volt annyira félelmetes, hogy akcióba lépjünk, és szerintem a rendőrök helyesen cselekedtek” – mondta a helyi rendőrfőnök. „A gyanúsított sem az iskolát, sem konkrét személyeket nem fenyegetett” – tette hozzá. Az őrizetbe vett fiú amatőr munkásságát a Youtube-on is terjesztette.

A rendőrök Cameron Xboxát és számítógépét is lefoglalták, jelenleg a Facebook-profilját vizsgálják át. „Találtunk egy ijesztő sátánista fényképet, illetve egy olyat, amelyen D'Ambrosio látható egy saját készítésű Wanted Dead or Alive poszteren. A Facebook-oldaláról az is kiderül, hogy D'Ambrosio különösen érdeklődik a gangek, az erőszak és a bűnözői életforma iránt” – írta egy helyi lap rendőrségi forrásokra hivatkozva.

Az első kihallgatáson D'Ambrosio tagadta bűnösségét. Ha elítélik, húsz évet is kaphat pokolgépes merénylettel való fenyegetésért.