Slota nagyon berúgott, ezért hajtott az árokba

2013.05.10. 15:52

Újabb részletek derültek ki Ján Slota csütörtöki kalandjáról - írja a Bumm szlovák lap. A Szlovák Nemzeti Párt korábbi elnökét csütörtökön azért vettek őrizetbe, mert a kocsijával nem állt meg a rendőröknek

A Sme információi szerint az expártvezér Csacán bulizott párttagokkal, s ekkor rúgott be annyira, hogy rögtön indulásakor árokpartra hajtott, ahonnét vontatókötéllel próbálták kiszabadítani. Erre figyeltek fel a városi rendőrök, akik értesítették egyenruhás kollégáikat, mivel nekik nincs jogkörük arra, hogy megállítsanak egy autóst.

Az eset egyik szemtanúja többedmagával látta, amint Slota kihajt a parkolóból, ám nem az útra, hanem a lejtőn lefelé. "Úgy tűnt, nekimegy a nyírfának. A fiúk a boltból segíteni próbáltak neki, megpróbálták vontatókötéllel kihúzni, ám nem sikerült. Végül lejött a parton keresztül a mi parkolónkba" - mondta a szemtanú, aki szerint Slota alig állt a lábán, ám eközben őket is italozni hívogatta.

Slota pechje az volt, hogy a városi rendőrök épülete éppen amellett a domboldal mellett van, amelyen végighajtott kocsijával, és erre figyeltek fel a rendőrök, akik azt is látták, hogy ismételten kocsiba száll. Állításuk szerint viszot nem tudták, hogy kiről van szó.