18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Horrorvideóval sokkolnak a szíriai lázadók

2013.05.14. 20:24

A szíriai háború minden eddiginél brutálisabb dokumentációja került fel az internetre: a YouTube-on és Facebookon terjedő videóban a Farouq Brigade lázadó csoport vezetője, Abu Sakkar egy elesett ellenséges katonán demonstrálja, milyen sors vár a lázadók ellen szegülőkre. A teljes felvételt itt nézheti meg, de csak erős idegzetű és gyomrú olvasóinknak ajánljuk.

A videó valódiságát a New York-i emberi jogi szervezet, a Human Rights Watch igazolta. A felvételen Sakkar felvágja egy elesett katona mellkasát, kivágja a szívét és a máját, majd a véres belső szerveket a kezében tartva a kamerához fordul, és az mondja, "Bashar, a kutya katonáira ez vár, Allahra esküszöm, megeszem a szíveteket és májatokat" (Bashar alatt az elnök Bashar el-Asszadot kell érteni). A háttérből üdvrivalgás, és Allahu akbar (Allah hatalmas) kiáltások hangzanak, majd Sakkar bele is harap a katona szívébe. A neten keringő verzió direkt lerontott minőségű, pixeles, de a Human Right Watch azt állítja, a szervezetnél megvan az eredeti, vágatlan felvétel is, amin egyértelműen beazonosítható a lázadó vezér.

Az elesett katonák megcsonkítása a legdurvább háborús bűncselekmények közé számít. A felvételt valószínűleg azért készítették és tették közzé a szír lázadók, mert David Cameron brit miniszterelnök bejelentette, megduplázza az ország Szíriában jelen levő katonai erejét, és Oroszország beszállását sürgette a békekötési folyamat elősegítésében.

Nem ez az első eset, hogy Abu Sakkar durva videókon vagy fotókon látható, korábban több felvétel került ki a netre, amelyeken elesett ellenséges katonák holttestei mellett pózol, illetve rakétéval lő civil célpontokat egy libanoni faluban a szír határ közelében.

A 2011. márciusában kitört szíriai konfliktus az ENSZ adatai szerint eddig 70 ezer áldozattal járt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport