Meg akarta ölni magát a volt tajvani elnök

2013.06.03. 11:34

Öngyilkosságot akart elkövetni börtönében Csen Suj-pien volt tajvani elnök, de az őröknek sikerült megakadályozniuk tettét, közölte a tajvani igazságügy-minisztérium hétfőn. Csen egy törölköző segítségével akart végezni magával vasárnap éjjel a tajcsungi fegyintézet mosdójában. A  62 éves exelnök egészségi állapota stabil.

Csen a 2000 és 2008 közötti hivatali ideje alatt elkövetett visszaélések miatt kiszabott húszéves börtönbüntetését tölti a tajcsungi börtönben. A volt elnököt 2010-ben ítélték tizenhét és fél év börtönre, amit idén februárban súlyosbítottak húsz évre. Az egykori politikus öngyilkossággal akart tiltakozni az ítélet ellen. A volt elnök különleges orvosi ellátásban részesült az utóbbi hónapokban egészségügyi problémái és lehangoltsága miatt.

A volt tajvani elnök a múlt héten bejelentette, hogy kérte újrafelvételét az ellenzéket vezető Demokratikus Haladó Pártba (DPP), ahonnan 2008-ban önként távozott. A DPP hivatalosan nem válaszolt Csen kérvényére, de a tömörülés jelenlegi vezetői attól tartanak, hogy a volt elnök újrafelvétele ártana a párt korrupcióellenes erőfeszítéseinek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport