Ivó, Milán
EUR 383,87 Ft
USD 365,96 Ft
6 °C
26 °C

Tilos a rövidnadrág? Megyünk szoknyában!

2013.06.09. 15:32
szk
Fotó: Martin Akersten / Facebook

Szoknyában mentek dolgozni az elmúlt két héten egy Stockholmtól északra húzódó vasúti vonal vonatvezetői és kalauzai. A figyelemfelkeltő akcióra azért szánták el magukat, mert a vasúttársaság szabályzata nem teszi lehetővé számukra nyári forróságban a rövidnadrág viselését.

Martin Akersten vonatvezető elmondta, hogy a Roslagsbanan-vonalon vele együtt több mint tucatnyi férfi alkalmazott öltött szoknyát a vállalat egyenruha-politikája elleni tiltakozásul. Akersten szerint az utasok jól fogadták a demonstrációt.

A vasúti vonalat üzemeltető Arriva vállalat nem lépett fel a vonatvezetők ellen. A cég szóvivője arra hivatkozott, hogy miközben a vállalat arra törekszik, hogy a vonatok személyzete „szépen és illően” nézzen ki, nem akadályozhatják meg, hogy a férfiak „női ruhát” viseljenek, ha azt akarnak, mert az diszkrimináció volna.

A szóvivő ugyanakkor nem zárta ki, hogy a vállalat változtat jelenlegi egyenruha-szabályzatán.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek