Ott a legnépszerűbb a melegpornó, ahol tiltják

2013.06.15. 08:34

A melegekkel legkevésbé toleráns országokban a legnépszerűbb a melegpornó. Ez derül ki legalábbis akkor, ha megnézzük, melyik országokban keresnek a legtöbben a Google-lal a „melegpornó”, a „melegszex” és az ezekhez hasonló kifejezésekre. Az élen Pakisztán áll, ahol egy közvéleménykutatás szerint a megkérdezetteknek csak 2 százaléka fogadja el a homoszexualitást, amit a törvény is tilt.

A GoogleTrends-keresések sűrűségét mutató térkép szerint Pakisztán nagyságrendekkel vezet a „shemale (= olyan férfiak, akik mellett operáltattak magukra, de a nemiszervüket meghagyták) szex”, „kamasz anális szex”, „férfiak csinálják férfiakkal” keresőkifejezésekre. A „melegszex képek” keresésében viszont a homoszexualitást szintén durván elutasító Kenya megelőzi Pakisztánt.

Pakisztánt olyan országok követik a melegpornóhoz kapcsolódó keresőszavak listáján, mint Csád, Jemen, Nigéria és Tanzánia. A kiemelkedő érdeklődés a melegszex iránt nem annak köszönhető, hogy ezeken a területeken amúgy sokkal többször keresnek pornót az emberek: a GoogleTrends kimutatása szerint Pakisztán éppen csak középmezőny „az ingyenpornó” kulcsszó keresében, az említett afrikai országok pedig átlagon alul teljesítenek. A Pew Research Center nemrég közzétett kutatásának eredményei azt mutatják, hogy  a felsorolt országokban – mint Afrikában és a Közel-Keleten általában – rendkívül intoleránsak a homoszexuálisokkal szemben, írja a Mother Jones.

A Pew felmérése szerint a szekuláris országok sokkal elfogadóbbak a melegek iránt, míg azokban az államokban, ahol a vallás fontos szerepet játszik a közéletben – mint például Pakisztánban –, ott elutasítóak az emberek. Még érdekesebbé teszi az eredményt, hogy nem Pakisztán világias nagyvárosaiban vágynak a legtöbben melegpornót nézni, hanem éppen az iszlamisták központjában, a konzervatív Pesavárban.

Farahnaz Ispani pakisztáni kisebbségekkel foglalkozó szakértő szerint ennek az is lehet az oka, hogy bár a homoszexualitás az egész országban tabu, a felvilágosultabb nagyvárosokban a meleg férfiak könnyebben tudnak ismerkedni és hálózatokat kialakítani, míg Pesavárban a meleg identitást sokkal bonyolultabb bármilyen szinten is felvállalni.

A melegpornó népszerűségének másik oka, hogy sok muszlim férfi ápol fizikai kapcsolatot más férfiakkal anélkül, hogy melegnek tartaná magát. „Az igaz szerelmet sokszor csak férfiak oldalán élik át. A feleségüket inkább csak a gyerekeik anyjának tekintik” – mondja Ispani, hozzátéve, hogy Pakisztánban minden eddiginél durvább a vallási és egyéb kisebbségek elnyomása, ezért a melegek egyáltalán nincsenek biztonságban. Így nem meglepő, hogy inkább a hálószobájuk magányában pornóval keresik a kielégülést.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport