Tömegek vesztek oda az indiai áradásban

2013.06.22. 11:23

Katonák is mentik az embereket, akiket körbezárt az áradás India északi részén. Szombaton már 560 volt a katasztrófában bizonyosan meghalt emberek száma, több mint 13 ezer embert eltűntként tartanak nyilván, közölték tisztségviselők. A katasztrófamentők folyamatosan újabb és újabb holttesteket találnak.

A himalájai Uttarakhand szövetségi államban mintegy 50 ezer embert kell még kimenteni. Helikoptereket is bevetnek, de ez lassú folyamat, ezért mozgósítottak több ezer katonát. Ők vágnak utat az árvíz által leginkább sújtott Kedarnath hindu zarándokhelyhez. A legjelentősebb kedarnathi templomban 250 ember lelt menedékre.

A hadsereg helikopterekről élelmet és ivóvizet dob le azoknak, akiket egyelőre nem tudnak kimenteni. 33 ezer embert már biztonságba helyeztek.

A monszuneső idén a vártnál két héttel korábban érkezett Indiába, és felkészületlenül érte a lakosságot. Uttarakhand és Himácsal Prades államban háromszor annyi eső esett idén, mint az utóbbi években. A főváros, Újdelhi számos körzetében is súlyos a helyzet, mert a Gangesz és a Dzsamuna folyó kilépett medréből.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport