Tíz pokolgép robbant Bagdadban

2013.06.24. 21:07

Tíz, autóba rejtett pokolgép robbant szerte Bagdadban, többségében síiták lakta negyedekben hétfőn. Az összehangolt merényletsorozatban legalább 39 ember meghalt. A legsúlyosabb merénylet Karrada városrészben történt, ahol nyolc embert ölt meg egy autóba rejtett pokolgép. Mindegyik, robbanószerrel megrakott autót egy-egy piac közelében állították le.

Április eleje óta már több mint kétezren haltak meg erőszakos cselekményekben Irakban. A 2006-2007-es véres szunnita-síita konfliktus óta nem volt ennyi halálos áldozata a felekezetek közötti szembenállásnak az arab országban. Az iraki szunnita kisebbség úgy érzi, partvonalra szorították, amióta külföldi csapatok - az Egyesült Államok vezetésével - megdöntötték Szaddám Huszein diktatúráját, és a síita többség került hatalomra.

A síita-szunnita ellentétet táplálja a szomszédos Szíriában zajló polgárháború, amelyben szunnita lázadók fegyverrel akarják megdönteni a síizmus egyik ágához, az alavita felekezethez tartozó Bassár el-Aszad elnök hatalmát.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport