16:00, December 02.
Ghána 0
Uruguay 0
al-Dzsanúb Stadion H csoport
16:00, December 02.
Koreai Köztársaság 0
Portugália 0
Education City Stadion H csoport
20:00, December 02.
Szerbia 0
Svájc 0
974 Stadion G csoport
20:00, December 02.
Kamerun 0
Brazília 0

Több uniós pénzt kapnak az állattartók

2013.06.26. 07:18

A EU-s agrárminiszterek megállapodtak a Közös Agrárpolitika (KAP) jövőjének fontosabb szabályairól – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM). A szaktárca közleményében ismerteti: a Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár vezette delegáció a napok óta éjszakába nyúló tárgyalásokon több, a magyar agrárágazatot jelentősen befolyásoló kérdésben is eredményesen tárgyalt.

Az államtitkár a magyar szempontból leglényegesebb eredmények közül sikerként értékelte az állattartók, valamint a zöldség- és gyümölcstermesztők korábbiakhoz képest megnövelt támogatásának lehetőségét az új ciklusban.

Jelentős eredmény, hogy a fiatal gazdák támogatást kaphatnak a közvetlen kifizetési keretből is, amellett, hogy a jelenleg is biztosított vidékfejlesztési forrásokból kapott összegekhez is hozzájutnak. A kisgazdaságok részére az új KAP valódi egyszerűsítést jelent, egyúttal mentesülnek a zöldítés és a kölcsönös megfeleltetés követelményeinek teljesítése alól.

Június 26-án az elnökség az Európai Parlamenttel egyeztet a reformról, azonban a fontosabb magyar eredményekben már nem várható érdemi változás – közölte a tárca.  • Hírek
  • Hírek