Iván
21 °C
39 °C

A cseh exkormányő elismerte: viszonya van a kabinetfőnökével

2013.07.13. 23:46 Módosítva: 2013.07.13. 23:54

Elismerte Petr Necas lemondott cseh miniszterelnök, hogy viszonya van a volt kabinetfőnökével, Jana Nagyovával, akit korrupcióval és hatalommal való visszaéléssel gyanúsítnak a hatóságok.

"Viszonyom van Jana Nagyovával. Ez egy komoly kapcsolat, és én mindenképpen számolok vele a jövőben" - mondta Necas a Pravo című napilapban szombaton megjelent interjúban. A 48 éves politikus hozzátette, hogy feltétlenül támogatja az ügyészség által meggyanúsított egykori kabinetfőnökét.

Petr Necas június közepén mondott le, miután Jana Nagyovát, három képviselőt, illetve a katonai hírszerzés volt és jelenlegi vezetőjét őrizetbe vették vesztegetés, hatalommal való visszaélés és törvénytelen megfigyelés gyanújával.

Az ügyészség szerint Jana Nagyová a katonai hírszerzéssel megfigyeltette főnöke feleségét, Radka Necasovát. Emellett három képviselőnek jól fizetett állami állásokat ígért cserébe azért, ha lehetővé teszik a kormány reformcsomagjának parlamenti elfogadását. A rendőrség szerint Necas is érintett az utóbbi ügyben, ezért az ügyészség kérte a parlamenttől mentelmi jogának felfüggesztését.

A kétgyermekes, már korábban elvált Nagyová többedmagával vizsgálati fogságban van, Petr Necas pedig most válik feleségétől, Radkától. A házaspárnak négy gyereke van, ketten közülük már felnőttek. Necas és felesége már január közepén közös nyilatkozatban erősítette meg a korábbi sajtóhíreket, amelyek szerint házasságuk válságba jutott, és már hónapok óta külön élnek.