Merényletek árnyékolják be a ramadánt Irakban

2013.07.15. 06:53

A bagdadi mecseteknél elkövetett merényletek után vasárnap robbantások sorozatát hajtották végre Irak déli részében, ahol a támadások összesen 20 halottat és 39 sebesültet hagytak maguk után.

Az egyik legsúlyosabb merénylet a síita többségű Kerbelában történt, ahol sötétedéskor egy piac közelében robbant autóba rejtett pokolgép. Hét ember meghalt, tizenegyen megsebesültek.

A muzulmán világban ramadán, böjti időszak van, ilyenkor este összegyűlnek az emberek csoportos étkezésre és imára. Bászra városában szintén robbanások voltak, ott nyolcan haltak meg egy síita párt központjának közelében. Kút és Hilla városokban gépkocsiba rejtett robbanóeszközökkel okozták öt ember halálát, huszonnyolcan megsebesültek. Vasárnapra virradó éjjel Bagdadban is történtek támadások: két szunnita mecsetnél 23 ember halt meg robbantásos merényletekben.


Az elmúlt hónapokban újra fellángolt az elsősorban síiták és szunniták közötti felekezeti erőszak Irakban, az év eleje óta szinte egyetlen nap sem telt el merényletek nélkül. ENSZ-adatok szerint május óta már több mint ezren haltak meg terrorakcióban az országban.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport