Megint civileket gyilkoltak a tálibok

2013.07.18. 11:03

Tálibok kivégeztek csütörtökön nyolc afgán civilt, akik éppen munkába tartottak a Camp Shank amerikai támaszpontra a Kabultól délre fekvő Logar tartományban - közölték rendőrségi források.

A nyolc afgán dolgozni ment, amikor kiszállásra kényszerítették őket járművükből - mondta az AFP hírügynökségnek Raisz Hán Szádek, a tartomány helyettes rendőrfőnöke. "Egyenként kivégezték őket, mindegyiknek egy golyót eresztettek a fejébe" - tette hozzá, megjegyezve még, hogy a holttestekre egy faluban találtak rá az út szélén, s a szemük be volt kötve.

"Egyszerű, szegény dolgozók voltak,  valamennyien civilek" - mondta Din Mohammad Darvis, a helyi kormányzat szóvivője. A gyilkosságokat a táliboknak tulajdonította, akik 2001, a hatalomból való elűzetésük óta harcolnak az afgán kormány és az országban állomásozó, amerikai vezetésű nemzetközi koalíciós erők ellen.

A nemzetközi erőknek dolgozó afgánok kiemelt célpontjai a felkelőknek, akik az efféle gyilkosságokkal akarnak elijeszteni más afgánokat az ilyen munkavállalástól.

Ugyancsak csütörtökön tálibok megtámadtak egy rendőrőrsöt az északi Kunduz tartományban - közölte Szajjíd Szarvár Huszaini, a tartományi rendőrség szóvivője. "Két rendőr meghalt, kettő másik pedig megsebesült" - tette hozzá. A Tádzsikisztánnal határos tartomány néhány jelentős támadás színtere volt az elmúlt években.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport