Négy tonna apróval fizetett

2013.08.02. 10:02

Aprópénzben fizetett vissza 500 ezer dollárt egy biztosítótársaságnak egy amerikai férfi. Roger Herrin autóbalesetben elhunyt fia után kapott jelentős összeget egy biztosítótól, amelynek egy részét most elvette tőle bíróság azért, hogy többek között a balesetet szenvedő autót vezető nőnek is jusson kárpótlás, írja a Gawker.

A csaknem négytonnányi negyeddolláros érmét 22 kilónként bezacskózták és két teherautóval szállították a balesetben érintett többi családot képviselő ügyvédek irodáihoz. Az ügyvédek természetesen nem nagyon örültek a szállítmánynak.

„Elég feszültek vagyunk attól, hogy hirtelen ennyi készpénz van körülöttünk, ráadásul a hírekbe is bekerültünk” – mondta az egyik ügyvéd. „Nincsenek széfjeink, ahová eltehetnénk a pénzt, de a bejárati ajtót zárjuk. Egy előzetes értesítés jól jött volna, mert akkor megszervezhettük volna a pénz elszállítását” – tette hozzá.

Herrin 15 éves fia, Michael 2001-ben halt meg egy autóbalesetben. Mivel ő volt a baleset egyetlen halálos áldozata, az apja 800 ezer dollár kapott az autót biztosító cégtől, más biztosítóktól pedig összesen 1,65 millió dollár kompenzáció járt neki.

A kocsi többi utasa, akik csak sérüléseket szenvedtek, nem hagyta annyiban a dolgot, és jogi úton megtámadta a biztosítók döntését. A bíróság úgy határozott, Herinnek vissza kell fizetnie a kompenzáció egy részét, hogy abból a többi családnak is jusson. „A világ összes pénze az övék lehetne a fiamért cserébe. A végsőkig harcolni fogok, de azt hiszem, ez most már a vég” – mondta.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport