Évtizedeken át lapított a családirtó

2013.08.03. 22:45
Egy amerikai egyetem pszichológiatanáráról a napokban derült ki, hogy 46 évvel ezelőtt lelőtte a szüleit és a nővérét, de beszámíthatatlanság miatt felmentették. Az egyetem reméli, hogy tovább taníthat.
psycho4n-1-web

A texasi Decatur városában található Millikin egyetemre mindössze 2380 diák jár, itt tanít a 61 éves James St. James, akinek múltjáról az egyetem vezetése csak múlt héten értesült. A rektor szerint Dr. St. James traumatikus gyermekkora ellenére kiváló munkát végez az egyetemen, és nagyon reméli, hogy az őszi félévben folytatja a tanítást.

St. James eredetileg James Wolcott néven született, és hat évet töltött el egy elmegyógyintézetben, mivel kiirtotta teljes családját. Miután kiengedték, nevet változtatott, elvégezte az egyetemet, mesterfokozatot szerzett majd pszichológiából doktorált. A gyilkosságokat 1967-ben követte el Austinban. Az akkor 17 éves Wolcott egy .22-es kaliberű puskával lőtte le először az apját, majd a húgát, végül az anyját lőtte fejbe - kétszer. A tárgyaláson beismerte tettét, sőt, kijelentette, hogy régóta terveztgette a bűncselekményt.

Az ügyvédjei beszámíthatatlanságra hivatkoztak, valamint arra, hogy a fiatal férfi a gyilkosságok előtti hetekben folyamatosan ragasztóval szipózott, ami nem tett jót elmeállapotának. Wolcott, amikor megkérdezték, hogy miért ölte meg családját, többek között kijelentette, hogy idegesítette anyja csámcsogása és nővére erős délies akcentusa. A bírósás által kirendelt elmeorvos paranoid skizofréniát diangiosztizált nála.

Decaturban a hír hallatán kicsit felbolydult az élet, hiszen hiába dolgozik már 27. éve a városban St. James, múltjának ezt a sötét foltját csak eltitkolta mindenki előtt.