Katonai bázisra zuhant egy helikopter

2013.08.05. 17:07

Egy amerikai katonai helikopter zuhant le hétfőn Japánban, Okinava-szigetén, az ott található amerikai katonai bázis területén, írja a washingtonpost.com. A japán hatóságok szerint a füst látható volt kilométerekkel távolabb is. A lap szerint a baleset újabb muníciót adhat azon politikusok és aktivisták kezébe, akik eddig is élesen támadták az ötvenezer fős amerikai támaszpontot mondván, komoly veszélyt jelentenek a lakóházakhoz túl közel repülő katonai helikopterek.

A japán védelmi miniszter elmondta, hogy három ember sérült meg a balesetben, de senkit sem kellett kórházba szállítani. A miniszter „sajnálatosnak” nevezte az esetet és kérte annak kivizsgálását.

A lap megemlít egy hasonló balesetet 2004-ből, ahol egy amerikai helikopter az okinavai egyetem adminisztrációs épületére zuhant. A katonai bázis közelében található ugyanis az egyetemi campus, a sűrűn lakott Ginowan város közepén. A támaszpontot két éve próbálják áthelyezni amerikai és japán tisztviselők egyaránt. Bár abban egyetértés van a két ország között, hogy nincs keresnivalója egy katonai bázisnak egy sűrűn lakott város tőszomszédságában, a bázis új helyszínét azonban eddig nem sikerült kijelölni.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport