Magyar álmenyasszonyok buktak le Angliában

2013.08.16. 21:35

Néhány perccel a boldogító igen kimondása előtt állították le az esküvőt a brit bevándorlási hivatal munkatársai egy magyar nő és nigériai vőlegénye között az angliai Liecesterben.

A Daily Mail cikke szerint a 38 éves Bacsó Porkoláb Szilvia ötezer fontot kapott azért, hogy házasságot kössön a nigériai Chinedu Amadival. A szigetországba egyetemistaként diákvízummal érkezett 27 éves fiatalember számára EU-állampoglár felesége révén lehetővé vált volna hogy Nagy-Britanniában maradjon.

A nő facebook-profilja szerint Marosvásárhelyen született, vendéglátóipari területen dolgozott.

Elfogásakor kiderült, hogy 2011 májusában egy másik nigériaival, Ikechukwu Egbével is házasságot kötött egy másik városban.

A nőt a két álházasságért két év és 10 hónap börtönre ítélték, míg a vőlegény 20 hónapot kapott. Egbére két és fél év börtönt szabtak ki.

Börtönbe került egy másik magyar állampolgár, Durgos Rita is, aki eredetileg Amadi menyasszonya lett volna, korábban pedig több hasonló esküvőn jelen volt. A 39 éves nő korábban szintén egy nigériaival kötött házasságot.

„Az üzenet egyértelmű: a leghatározottabb eszközökkel fellépünk azokkal a bevándórlókkal szemben, akik visszaélnek a joggal" – mondta a lapnak Neil Bannister ügyész.

Az elítélteket bünetésük letelte után kiutasítják az országból.