Három napot túlórázott, majd meghalt

2013.08.20. 17:45 Módosítva: 2013.08.20. 17:46

Egy Londonban dolgozó 21 éves gyakornok sok órányi túlóra után összeesett és meghalt, alig egy héttel azelőtt, hogy letelt volna a gyakornoki ideje. Moritz Erhardt a Michigan Egyetem hallgatója volt, három napon keresztül is reggel hatig dolgozott.

A 21 éves epilepsziás fiúra a lakásán találtak rá holtan, a zuhanyzóban esett össze. A Bank of America közleményben reagált az esetre, sokkolták őket a történtek, Erhardt népszerű volt a kollégái között, nagyon szorgalmas gyakornok volt, ígéretes jövővel.

John McIvor, a cég kommunikációs vezetője nem erősítette meg Erhardt halálának körülményeit, néhány részletet azért elárult a gyakornokok életéről. Az egész program lényege, hogy a gyakornokok belelássanak a cég munkájába, ők pedig ki tudják választani a legmegfelelőbb jövőbeli munkatársat maguknak. Arról azonban nem akart beszélni, hogy az emberek mennyi időt töltenek munkaidőn kívül az irodában – önként.

Az Independent több emberrel beszélt, akik adtak némi képet arról, hogy a gyakornokok hogyan dolgoznak. Egy korábbi befektetési bankár például arról számolt be, hogy a gyakornokok gyakran napi 14 órát dolgoznak, egy másik volt bankár azt mondta, hogy nem ritka, hogy heti 100-110 órát dolgoznak. Ugyanakkor ez az első ilyen eset, amiről eddig hallottak.