Megsütötték és megették a királynő hattyúját

2013.08.21. 12:17

Egy a windsori kastély melletti szigeten találták meg II. Erzsébet, brit királynő egyik hattyújának maradványait: a madarat megsütötték, alig maradt belőle valami, írja a telegraph.co.uk. A madár maradványait egy járőr találta meg a kétszáz lakosú Baths Islanden, ami a királynő tulajdonában van. A tetteseket egyelőre keresik.

Megölni vagy bántalmazni egy hattyút egészen 1998-ig hazaárulásnak számított az Egyesült Királyságban egy tizenkettedik századi törvény alapján. A korona a mai napi fenntartja a jogot, hogy saját tulajdonának tekintse az összes jelöletlen hattyút a Temze mentén, így az állatok bántalmazása bűncselekménynek számít.

Wendy Hermon, a Swan Lifeline, egy hattyúk megmentésével foglalkozó egyesület koordinátora elmondta, hogy szörnyű látvány volt: a mellrészt teljesen eltávolították, vagy megették és alig maradt néhány csont a feketére sült állatból. Hermon szerint borzasztó ilyennel találkozni, miközben ők egész évben azon dolgoznak, hogy a beteg állatokat meggyógyítsák.  • Tippek
  • Hírek