Ilyen hatezer Barbie babával együtt élni

2013.09.03. 06:45

Hatezer Barbie babával osztja meg otthonát egy 33 éves szingapúri férfi, akinek nappaliját, kilenc tükrös szekrényét és a dolgozószobája polcait is figurák díszítik. Csing Jang elmondása szerint az elmúlt húsz évben legalább 392 ezer dollárt (kb. 87 millió forintot) költött háromezer másfajta babát is magában foglaló gyűjteményére – írja a Reuters.

Az Omicom Media Group stratégiai igazgatójaként dolgozó férfi nem mindennapi gyűjtőszenvedélye még 13 éves koráig nyúlik vissza, amikor is megszerezte a Barbie fitneszmodelljét. Felnőttként már szabadon költhetett a saját bevallása szerint is „őrült megszállottságba” átcsapó szenvedélyére, amit a barátai támogatnak, a családja pedig elfogadott.

A legrégebbi Barbie-jai az 1960-as évekből származnak, ezek közé tartozik például egy nővérkeruhás baba. Vannak aztán olyanok is, amiket hírességről – például Grace Kellyről, Barbra Streisandról, Carol Burnettről és Elizabeth Taylorról – mintázva dobtak piacra.

Utazásai során mindenhol újabb és újabb babákra lel, legutóbbi New York-i útján mindjárt 65-tel lett gazdagabb. A Barbie-kon kívül a vendégei Oszama bin Laden, Diana hercegnő, Elvis Presley, és Star Trek-szereplők figurái láthatók a polcokon.

Az sem tántorítja el, hogy hamarosan kifogyhat a szabad helyből: legfeljebb megvenné a szomszéd házat, ahol még tömérdek hely várhatja az újabb szerzeményeit.