11:00, November 28.
Kamerun 3
Szerbia 3
al-Dzsanúb Stadion G csoport
14:00, November 28.
Koreai Köztársaság 2
Ghána 3
Education City Stadion H csoport
17:00, November 28.
Brazília 1
Svájc 0
974 Stadion G csoport
20:00, November 28.
Portugália 0
Uruguay 0

Magyarország beszállt a Szíria elleni koalícióba

2013.09.10. 00:38

Minden eddiginél fontosabb és sürgősebb, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa találja meg Szíria ügyében a közös álláspontot, és tegyen megfelelő lépéseket a jövőbeni támadások megakadályozásáért, mondta el Martonyi János külügyminiszter.

Ez a magyar álláspont megjelent az európai uniós külügyminiszterek vilniusi ülését lezáró szombati közös nyilatkozatban csakúgy, mint az egy nappal korábbi szentpétervári nyilatkozatban, amelyet a G20-csúcstalálkozó résztvevőinek többsége elfogadott, és amelyhez Magyarország is csatlakozott.

Martonyi János közleményében kitért arra is, hogy a szíriai konfliktusnak nincs katonai megoldása, és csak egy átfogó, az ország minden közösségének - köztük a keresztényeknek - biztonságot nyújtó politikai megoldás jelenthet kiutat a jelenlegi vérontásból.

A Washington Times gúnyosan katonai szuperhatalmaknak nevezi a nyilatkozatot aláíró országokat, amelyek között Magyarország mellett ott van például Honduras, Albánia, Katar, Koszovó, Litvánia és Marokkó is. A nyilatkozat erős nemzetközi reakciót sürget Szíriában, de nem feltétlenül a légi csapást, amit Obama elnök lengetett be nemrég.  • Hírek
  • Bankszámla