Nándor
8 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Anoushka Shankart is molesztálták

2013.10.07. 11:19 Módosítva: 2013.10.07. 11:19

Gyerekkorában  szexuálisan zaklatta szülei egy jóbarátja Anoushka Shankart, Ravi Shankar világhírű indiai szitárművész lányát - valotta be a szintén szitározó művésznő, akit a brutális, tavaly decemberi újdelhi csoportos erőszak esete késztette arra, hogy előálljon történetével- írta a BBC.

"Gyerekként szexuálisan és lelkileg is éveken át zaklatott egy férfi, akiben a szüleim teljesen megbíztak. Ez a férfi simagott, tapogatott, és szavakkal is bántalmazott" - mondta el Shankar.

"Soha nem éreztem úgy, hogy ez egy olyan történet lenne ami a közönségre tartozik, egészen mostanáig. Azt gondolom, hogy fontos az emberek megértésk ez bárhol, bárkivel megtörténhet" - fejtette ki a BBC egyik rádióműsorában. "Indiai nőként éreztem, hogy ez most egy különleges pillanat, amikor az egész világ a nem erőszak ügyére és arra figyel, hogy milyen a nők helyezete és szerepe Indiában" - tette hozzá, az újdelhi eset után fellángoló vitákra és felháborodásra utalva.

A művésznő új albumában is emléket állított az újdelhiben történteknek, dalaival megpróbálja a támadás okait is felderíteni, az egyik szám pedig kifejezetten az áldozat szenvedéseiről szól.