23 embert ölt meg a katonai tüzijátékgyár

2013.10.13. 14:52

Legkevesebb huszonhárman vesztették életüket, amikor robbanás történt egy vietnami, pirotechnikai eszközöket előállító üzemben, közölték vasárnap Phu Tho tartomány egészségügyi illetékesei. A baleset helyi idő szerint szombat reggel történt egy a fővárostól, Hanoitól északnyugatra fekvő katonai létesítmény területén. Legalább százan, sokan közülük súlyosan megsebesültek, így a hatóságok attól tartanak, hogy a halálos áldozatok száma tovább emelkedhet.

Vasárnap reggel a mentőalakulatok újra átvizsgálták a gyár romjait, azonban nem számítottak rá, hogy további áldozatokra bukkannak, közölte a VNExpress című lap. Le Quang Dai, a tartomány katonai vezetője elmondta: 200 munkás tartózkodott a katonasághoz tartozó gyárban a robbanás időpontjában. További ezer embert, akik az üzem környékén voltak, biztonságba helyeztek a hatóságok. Vietnami források szerint a detonáció akkora erejű volt, hogy több kilométeres távolságra is érezni lehetett a hatását. A balesetet valószínűleg a tűzijátékhoz használt termékek nem megfelelő tárolása okozta.

Vietnamban hagyományosan ünnepi alkalmakkor használnak pirotechnikai eszközöket, mivel úgy gondolják, hogy szerencsét hoznak. A kormányzat 1994-ben biztonsági okokból betiltotta a petárdák kisipari gyártását és a használatukat. Pirotechnikai termékeket azóta kizárólag a kormányzat által jóváhagyott üzemekben szabad gyártani.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport