Három hétig mókust evett, megmenekült

2013.10.14. 17:58 Módosítva: 2013.10.14. 18:03

Gyíkokat, békákat és mókusokat evett az a 72 éves férfi, aki szarvasvadászat közben tévedt el egy hatalmas kaliforniai erdőben, és 19 napig nem talált ki onnan. Az idős férfi eredetileg egy barátjával indult útnak a természetvédelmi területen, de miután elvesztette társát, már az erdőből kivezető utat sem találta meg, írja a CNN.

Gene Penaflor és társa ugyanis hagyományos módon, egymástól különválva, két oldalról próbálták becserkészni az állatot. Az előre megbeszéltek szerint táboruktól indultak és néhány órával később az ösvények végén találkoztak volna újra, Penaflor azonban estére sem érkezett meg a megbeszélt helyre. A férfi nemcsak túl messzire ment, de egy meredek lejtőn is megcsúszott, és miután beütötte a fejét, elvesztette az eszméletét. A mai napig nem tudja, mennyi ideig nem volt magánál.

Penaflort egy nappal később szervezett csapatok és nyomozókutyák kezdték keresni. Eközben neki nemcsak vizet és élelmet kellett keresnie, de amíg a segítségre várt, arról is gondoskodnia kellett, nehogy kihűljön. Észak-Kaliforniában ugyanis az utóbbi hetekben már többször havazott.

Elmondása szerint Penaflor egy fa alatt húzta meg magát, nehogy megázzon, és száraz fűvel és levelekkel próbálta melegen tartani testét. Tüzet is rakott, ivóvizet pedig a patakból szerzett. Szerencséjére a férfi még hetekkel az eltűnése után sem hagyta abba a kiabálást, és éppen egy ilyen segítségkérést hallottak meg a mentőcsapatok vasárnap.

A túlélőt ezután helikopterrel szállították kórházba. Családja szavak nélkül, némán sírva ölelte magához, írja a CNN. Fia azt mondja, ha Penaflor megint vadászni akar majd, csak vele együtt indulhat el. A kórházi felvételeken a család már egy közös kempingezéssel is viccelődött.