Jolán
7 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

Obama bárkit hív telefonon, felveszik

2013.10.16. 06:35

Barack Obama szerint az a legjobb az elnökségben, hogy mindenki fogadja a hívását. Az amerikai elnök egy televíziós interjúban beszélt erről.

A politikust elsősorban az adósságplafon megemeléséről zajló vitáról faggatták a riporterek, de egyikük a tinédzser lánya nevében azt kérdezte tőle, hogy valóban az-e legmenőbb dolog az elnökségben, hogy barátságba került Beyoncéval és Jay-Z rapperrel.

"Ez Malia és Sasha véleménye" - utalt saját kamaszlányaira Barack Obama.
Beyoncé és Jay-Z az Obama-kampány támogatói és adománygyűjtői között szerepelt, a popcsillag énekelte az amerikai himnuszt az elnök 2013 januári beiktatásán.

A jó kapcsolat ellenére azonban Obamának nem ez tetszik legjobban az elnökségben. "Számomra az a legmenőbb, hogyha valaki csinál valami érdekeset, legyen akár tudós, sportoló, író, bárki a világon, és én fel akarom hívni, felveszik a telefont. Ez elég jó dolog" - mondta.

Barack Obamának az elmúlt hónapokban alkalma volt fogadni néhány ilyen embert a Fehér Házban: többek közt az NFL-bajnok Baltimore Ravens csapatát, a Csillagok háborúja-eposz atyját, George Lucast, valamint Carole King énekesnőt és Joan Didion írónőt. Az elnök múlt pénteken a tálibok által súlyosan megsebesített és a lányok oktatáshoz való jogáért küzdő Malala Juszufzait látta vendégül. A találkozón a first lady, Michelle Obama, valamint Malia is ott volt.