Harminc halott Szíriában

2013.10.20. 12:32

Legalább harmincan meghaltak egy ellenőrzőpont elleni támadásban vasárnap reggel a szíriai Hamában, írja a BBC. Az ellenőrzőpontot a kormányerők működtették, tehát a támadást minden bizonnyal a felkelők követték el. 

„Erős robbanás rázta meg a Szinaa felé vezető utat Hamánál, majd a robbanást heves fegyverropogás követte" – jelentette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja nevű emigráns szervezet. A jól informált központ szerint a közelben egy gépgyár is működik, ami állítólag a kormányhű hadsereg bázisa is egyben.

November 23-án a szíriai ellenzék és a kormányerők Genfben ülhetnek tárgyalóasztalhoz, ezt jelentette be vasárnap az Arab Liga főtitkára. Az arab és nyugati országok képviselői a tervek szerint kedden találkoznak a szíriai ellenzék képviselőivel, hogy rávegyék őket a részvételre.

A szíriai felkelés kezdetén, 2011 tavaszán Hama jelentős tüntetések színtere volt, amelyek résztvevői Bassár el-Aszad elnök rezsimjének bukását követelték. Még azon a nyáron a hadsereg megtámadta a várost, sok lakóját megölte, és azóta igen szigorú ellenőrzést gyakorol fölötte. Az utóbbi hónapokban, miközben országszerte nem hagyott alább az erőszak, Hamát viszonylag megkímélték a harcok.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport