Robbantgatni ment Angliába az ukrán diák

2013.10.21. 17:32

Egy ukrán diák követte el a muszlimok elleni angliai terrortámadásokat az elmúlt fél évben. Egy öregembert halálra késelt, és egy mecset előtt bombát robbantott, amelyet a nagyobb pusztítás érdekében szögekkel is körberakott. Odabent háromszázan vettek volna részt a szertartáson, de az ukrán szerencsére elnézte az időpontot, úgyhogy végül senki nem sebesült meg, de a bomba, a közeli farönkökbe fúródott szögekből ítélve, hatalmas vérfürdőt okozott volna.

Pavlo Lapsin 25 éves, és a tárgyaláson nem is próbálta rejtegetni a támadás indokát, ami az volt, hogy „gyűlöl mindenkit, aki nem fehér”. Azt is remélte, hogy ezzel majd sikerül etnikai konfliktust kirobbantania. A nyomozók szerint hideg és megfontolt volt a kihallgatáson. Lapsin áprilisban érkezett Birminghambe, miután elnyert egy mérnököknek járó ösztöndíjat. Öt nappal megérkezése után hajtotta végre az első támadást.

Még nincs ellene ítélet, de az emberölés miatt mindenképpen életfogytiglant kell kapnia. A Guardian szerint a fő kérdés az, mennyi ideig kell majd mindenképp börtönben maradnia, mielőtt szóba jöhet, hogy feltételesen szabadlábra helyezik.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport