Bulgáriai roma nő a szőke görög kislány anyja

2013.10.25. 16:21

A DNS-vizsgálat azt igazolta, hogy egy bulgáriai roma nő az édesanyja Mariának, annak a szőke kislánynak, akit a görögországi Farsala mellett, egy táborban találtak múlt szerdán, írja a BBC a bolgár hatóságok bejelentésére hivatkozva. A vizsgálat eredménye szerint a kislány édesapja is roma. A pár nevét is nyilvánosságra hozták: Sasha Ruseva és Atanas Rusev.

A hatóságok vizsgálják, hogy a biológiai anya eladta-e a gyerekét. Ha bebizonyosodik, hogy ez történt, a nő börtönbe kerülhet. A BBC szerint állítólag annyit elismert, hogy négy évvel ezelőtt lemondott egy csecsemőről Görögországban, de azt tagadja, hogy pénzt kapott volna érte.

A görög rendőrség korábban nemzetközi segítséget kért a négyéves gyerek személyazonosságának kiderítéséhez. A rendőrség a DNS-minták összevetésével kizárta, hogy rokonságban állna azzal a párral, amellyel a táborban együtt élt. Ők (egy 40 éves férfi és a 39 éves nő) ellentmondásokba keveredtek, vallomásaikban több különféle verziót adtak elő arról, hogyan került hozzájuk a kislány. Volt olyan verzió, amely arról szólt, hogy egy bolgár nő adta nekik a gyereket.