14 év börtön a gyilkos kutyák gazdáinak

2013.10.29. 16:14

14 évet börtönbüntetést kaphat az Egyesült Királyságban a halálos sérülést okozó kutya tulajdonosa, ha a terv szerint szigorítják a törvényt – írja az Independent. A súlyos sérülést okozó kutyák gazdái öt év börtönbüntetést kapnának, a vakvezető kutyákat gyilkoló kutyák gazdái pedig 3 év börtönre számíthatnak, ha elfogadják a törvényjavaslatot. A veszélyes kutyák gazdái eddig csak pénzbüntetést kaptak, ha nem bírták háziállataik agresszív hajlamait kordában tartani.

Owen Pateson, környezetvédelmi miniszter azt mondta, ezzel kutyák által elkövetett erőszakos tetteket a veszélyes vezetés miatt balesetet okozó motorosokhoz hasonlóan büntetnék: a halált okozó vezetés ugyanis 14, míg a komoly sérülést okozó 5 év börtönbüntetést von maga után.

A házuk vagy üzlethelyiségük betörőkkel szembeni védelme közben gyilkoló állatok gazdáinak viszont nem kell aggódniuk, mert az ilyen helyzetek kivételt képeznének a törvény alól. Amennyiben az parlament felsőháza is rábólint a tervezetre, jövő év elején léphet életbe a módosítás. Előzetes felmérések szerint a képviselők nagy többsége támogatja a javaslatot.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport