Feleségének küldték el a Szerény Hős fejét

2013.10.30. 22:06 Módosítva: 2013.10.30. 22:06

Hétfőn este szemtanúk jelentették a riói rendőrségnek, hogy fegyveresek a saját boltja elől hurcolták el Joao Rodrigo Silva Santost. A 35 éves Santos két éve vonult vissza a profi labdarúgástól, nem váltotta meg a világot, de több riói csapaton kívül Svédországban és a Hondurasban is idegenlégióskodott. 1996 és 2005 között 103 meccsen 33 gólt lőtt, beceneve „Szerény Hős” volt.

A Daily Mailben olvasható történet szerint Silva nem sokáig volt fogságban, ugyanis kedd reggelre máris hazakerült, de darabokban: fejét levágták, szemeit és nyelvét kimetszették, majd ezeket a testrészeket becsomagolták, és házának küszöbére tették, hogy azután a felesége találjon rá. Így is történt. A tudósítások arról számolnak be, hogy a látványtól az egész szomszédság pánikba esett,

A rendőrség azonnal hajtóvadászatot indított a gyilkosok ellen; sok részletet ismernek már, így elrablóinak számát, az őt szállító kocsi típusát. Santos testének többi darabját is megtalálták a Guandu folyó partján.

A csonkítással brazil lapok szerint a feleségnek akartak üzenni, aki egy favela-szocializációs projektben dolgozik. Brazília nagyvárosaiban a szegénynegyedeket – ezeket hívják favelának – ugyanis nemcsak rendőri erőkkel kell visszaszerezni a bűnözőktől, hanem a kormány, de még inkább a civil szervezetek a lakosság mindennapjait is igyekeznek megtisztítani a drogbárók befolyásától. És a drogkereskedelemtől, a bandáktól való függés „civil” felszámolása a maffiának ugyanúgy nem tetszik, mint a lövészpáncélosokon és helikoptereken a szegénynegyedekbe bevonuló katonaság. A rendőrség azonban arra is rámutat, hogy a kivégzés módja inkább arra utal, hogy a táplálékkiegészítőket áruló Silvának is köze lehetett a drogkereskedelemhez.